Кой и защо се уплаши от поканата за разговор в ефира на Телемедиа?

22.10.2023 18:11 2414 Коментари: / Добави коментар Редактор: Телемедиа Акценти

В специалното издание на студио "Местни избори" по Телемедиа видяхме представители на едва три, от общо 12, предизборни щаба в община Пазарджик.
Защо? Можем само да предполагаме.

Една от възможните причини е страх. Да, страх от това кандидатите за кмет или техни представители да дойдат в студиото на Телемедиа и да отговорят на НЕ режисирани от тях и техните екипи въпроси.

Всъщност можем само да предполагаме каква е истинската причината, защото част от кандидатите да управляват Пазарджик буквално се скриха от екипа ни и не дадоха отговор защо няма да участват.

Но нека не гадаем, а да представим фактите, за да сме честни пред вас, нашите зрители.

На 12-ти октомври на фейсбук страницата на Телемедиа стартирахме анкета, в която попитахме кои от кандидатите за кмет на община Пазарджик искате да видите в студиото ни. Вие дадохте своя вот, а ние изпратихме официални покани до шестте кандидати, които получиха най-голяма подкрепа в нашата анкета.
Изрично уточнихме, че водещ на студиото ще бъде колегата от БНР Спас Крайнин.

Защо избрахме него?

Защото е представител на медията, която през последните години получава най-голямо доверие от българите и е сочена за най-безпристрастна в нашата страна. Точно такъв разговор иска ме да проведем и с кандидатите за кметския пост.

Веднага след изпратената покана получихме отговор от г-н Благо Солов, в който той ни благодари за поканата, да гостува в предаване на цитирам: “уважаваната от мен "Телемедиа", но за съжаление поради натоварен график няма възможност да се отзова на поканата ви". Директен отговор, за което ние му благодарим.

Отправихме покана към г-н Петър Куленски, след която последва серия от разговори между PR-ите на г-н Куленски и водещия на предаването Спас Крайнин. Разговори, в които не ние, а екипа на г-н Куленски постави куп условия, за да участва той в нашето предаване. Голяма част от тях ние от Телемедиа бяхме готови да изпълним, но не и искането предварително да им предоставим темите, по които ще говорим в предаването.

Защо?

Защото това не е предаване с платен формат, а е разговор в който искаме да зададем въпросите, които всеки един жител на община Пазарджик иска да зададе на кандидатите за кметския пост. Това явно притесни кандидата и неговия щаб, след което участието на г-н Куленски бе отказано.

Отказ, но буквално 5 минути преди началото на записа на предаването, получихме и от адв. Тинко Василев, с мотив че е извън града.

Интересна бе и позицията на г-жа Десислава Георгиева. Тя ни благодари за поканата, като уточни, че за да я потвърди или отхвърли трябва да получи разрешение от централата на своята партия. Разрешение, което бе получено едва след като ние изпратихме отново поканата, но този път до централната на въпросната партия.

Но и това не бе достатъчно.
Г-жа Георгиева пожела да бъде записана чак в събота, при положение, че  излъчване на предаването бе предвидено за петък. Дали това е отказ или не - оставаме преценката за Вас.

На финала ще поздравим хората, които уважиха нашата покана, не заради нас -работещите в телевизията, а заради вас - нашите зрители.

Адмирации затова, че веднага след отправената покана участие потвърдиха г-н Ангел Василев, г-н Трендафил Величков, както и г-н Александър Иванов. Те показаха лидерската си позиция, както и това че не се притесняват да отговорят на журналистическите въпроси в ефира на Телемедиа.

Такива са неоспоримите факти около организирането и провеждането на този разговор в телевизионния ефир. Разговор. за бъдещето на Пазарджик.

Цялото предаване може да гледате ТУК.

Ангел Узунов
Изпълнителен директор на Телемедиа

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Очакват ни повече слънчеви часове през уикенда
09.12.2023 09:27 24
Очакват ни повече слънчеви часове през уикенда

Днес в Дунавската равнина и по Черноморието ще се образува ниска облачност или мъ...

Грейнаха светлините на коледната елха в Пазарджик
08.12.2023 20:34 1232
Грейнаха светлините на коледната елха в Пазарджик

Представителен детски хор „Слава Русева“ постави началото на коледния...

Какви вреди нанася търговията с нелегални цигари?
08.12.2023 19:09 207
Какви вреди нанася търговията с нелегални цигари?

С повече от 11 процента за 8 години е намаляло потреблението на нелегалните цигар...

ТМ+

Отличиха заслужилите художници за 2023 г.
08.12.2023 18:21 706 Култура
Отличиха заслужилите художници за 2023 г.

70 творби на 28 автори са включени в годишната изложба на пазарджишките художници...

Motorola представи специално издание на устройствата razr 40 ultra и edge 40 NEO - единствените смартфони на пазара в цвета на 2024, обявен от Pantone.
08.12.2023 16:40 155 Техно
Алтернативни начини да използваме балсама за устни
08.12.2023 14:23 158 Общество
Алтернативни начини да използваме балсама за устни

Балсамът за устни е продукт, който почти всяка жена използва, за да омекоти устни...

Как да си приготвим коледен щолен у дома?
08.12.2023 13:51 242 Общество
Как да си приготвим коледен щолен у дома?

Ето необходимите продукти за коледен щолен: 1 1/2 пакетче масло 1 1/2 ч. ч....