LG ВЪРВИ С ПЪЛНИ СИЛИ НАПРЕД С БИЗНЕС РЕШЕНИЯТА СИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

02.06.2023 12:51 463 Коментари: / Добави коментар Общество
LG ВЪРВИ С ПЪЛНИ СИЛИ НАПРЕД С  БИЗНЕС РЕШЕНИЯТА СИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

LG Electronics (LG) разширява бизнес решенията си за зареждане на електрически автомобили (EV) – ход, който се очаква да затвърди позициите на компанията във все по-нарастващия пазар за EV зарядни устройства. Този месец, LG обяви официално началото на производството на продукти за зарядни устройства за електрически автомобили от HiEV Charger (преди известно като AppleMango). HiEV Charger, компания за решения за зарядни устройства за електрически автомобили, бе придобита от LG, GS Energy и GS Neotek през 2022.

HiEV Charger разкри своето продуктово портфолио по време на официална церемония, на която компанията представи четири различни модела зарядни устройства: два 7kW модела (за монтиране на стена и модел на стойка) и два модела за бързо зареждане (100kW и 200kW). Всички нови продукти предлагат удобен монтаж и са подходящи за употреба в разнообразна среда, като дом, офис сгради и различни търговски обекти.

Новото EV зарядно може да се похвали с набор от функции за повишаване на сигурността. В допълнение към предимството, че са водо- и прахоустойчиви, зарядните разполагат с функции, създадени да предоставят електрическа и термична защита, докато трае периодът на зареждане. Новите зарядни устройства имат и малка дълбочина, която поддържа ефективното използване на пространството, а добавянето на два съединителя, означава, че два електрически автомобила могат да се зареждат едновременно. Лекотата на управлението е осигурена чрез функции като Connector Lock Detection и дистанционни актуализации.

Чрез комбиниране на познанията си и техническата мощ от B2C и B2B сферите, LG има възможност да предостави разнообразни решения и подобрено потребителско изживяване. Добре установените възможности на компанията в производството, качеството, контрола, следпродажбеното обслужване и управлението на веригата за доставки създават основа, необходима за постигането на успехи в бизнеса за зарядни устройства за електрически автомобили. Ако погледнем извън локалния пазар, в момента LG планират въвеждането на EV продукт за зареждане и свързани с него партньорства, по целия свят.

Глобалният пазар на зареждане на електрически автомобили се очаква да нарасне до 186 милиарда щатски долара до 2030 г., според Roland Berger, глобална консултантска фирма за управление. Разширяването на пазара се движи от няколко фактора, включително продължаващото прилагане на разпоредби, насочени към опазване на околната среда, и непрекъснатия напредък в електрификацията на превозните средства.

„Началото на производството на зарядни устройства бележи значителна стъпка за LG, която ни води по пътя към превръщането ни в абсолютен доставчик на EV зарядни устройства,“ казва Сун Хойнг-кюи, вице-президент и ръководител на Electric Vehicle Charging business division в LG Electronics Business Solutions Company. „Ще се фокусираме върху предоставянето на удобни и бързи решения за EV зарядни за всички собственици на електрически автомобили, като им предлагаме различни дизайни и нови услуги за всички наши доверени партньори.“

Тагове: технологии LG
Споделете в:

Коментари

Топ новини

Астрономическата есен тази година ще настъпи на 23 септември в 9:50 ч.
22.09.2023 16:32 130
Астрономическата есен тази година ще настъпи на 23 септември в 9:50 ч.

Тази година есенното равноденствие ще настъпи на 23 септември в 09:50 ч. българск...

Градината на света ще приеме три събития през уикенда
22.09.2023 15:53 1710
Градината на света ще приеме три събития през уикенда

Утре/23 септември/ в 11 ч. кметът на община Пазарджик и най-успешният български ф...

Българите са сред европейците с най-дълга работна седмица
22.09.2023 13:29 145
Българите са сред европейците с най-дълга работна седмица

През 2022 г. гражданите на ЕС на възраст 20-64 г. са работили средно 37,5 часа се...

ТМ+

Интересни истории за ножарството в ефира на Телемедиа
21.09.2023 17:37 127 Общество
Интересни истории за ножарството в ефира на Телемедиа

„Ножарите на Костенец“ е поредният докуменален филм на Евгени Попов, ...

Как да се погрижим за кожата през есента?
21.09.2023 15:10 145 Общество
Как да се погрижим за кожата през есента?

Кожата на лицето ни обича, когато я глезим с маски, без значение дали ние си ги п...

LG С ВИЗИЯ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА СИ КЪМ КОМПАНИЯ ЗА ПЛАТФОРМА ЗА МЕДИИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ
21.09.2023 14:45 156 Техно
LG С ВИЗИЯ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА СИ КЪМ КОМПАНИЯ ЗА ПЛАТФОРМА ЗА МЕДИИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Трансформацията на компанията ще осигури по-добър живот за своите потребители чр...

Хороскоп за 21 септември
21.09.2023 08:52 360 Общество
Хороскоп за 21 септември

Овен - Учете се от взаимоотношенията си и от ситуациите, в които попадате....