Xiaomi Education обявява проекта Всеки кадър е история

26.09.2023 16:45 186 Коментари: / Добави коментар Редактор: Силвия Катранкова Техно
Xiaomi Education обявява проекта Всеки кадър е история

Берлин, Германия, 25 септември 2023 г. - Xiaomi, в партньорство с уважавания инструктор на Leica Akademie и известен фотожурналист Джузепе Нучи, с гордост представя „Всеки кадър е история“ (Story in sight) - новаторска поредица от фотографски семинари с дълбоко въздействие върху света на визуално разказаните истории.

Проектът „Всеки кадър е история“ е част от усилията на компанията, насочени в развитие на образованието - Xiaomi Education. Той е свидетелство за ангажимента на Xiaomi да вдъхновява и дава възможност на  младежите по целия свят, като им предоставя инструментите и технологиите, за да реализират своя творчески потенциал.

Същността на проекта „Всеки кадър е история“ се крие в несравнимата възможност, която предлага на студентите: те ще имат възможността да се учат директно от прочутия фотожурналист Джузепе Нучи. С легендарна кариера, която го е отвела до най-отдалечените краища на земното кълбо, Нучи е усъвършенствал занаята си в заснемането на хора, места и техните истории през антропологичен обектив. През годините работата му е била представяна в множество международни издания като National Geographic Magazine, The New York Times, The Guardian и Wired. През 2018 г. той печели и наградата „Снимка на годината“, една от най-престижните награди за фотожурналистика. От 2017 г. Джузепе Нучи споделя фотографския си опит със студенти по целия свят. През 2022 г. постига забележителното отличие да бъде назначен за инструктор на Leica Akademie, което затвърждава неговото майсторство не само като фотожурналист, но и като преподавател.

„Вълнувам се от възможността да ръководя семинарите „Xiaomi Education – Всеки кадър е история“, споделя Джузепе Нучи. „Да се потопиш в реалността на фотографски разказаните истории заедно със студенти, представлява вълнуващо предизвикателство за мен. Искрено се стремя да предам опита си като фотограф, вдъхновявайки студентите да станат изключителни разказвачи сами по себе си.“ Университетът на Барселона е първата институция, която участва в проекта „Всеки кадър е история“. Създаден през 1450 г., той е сред най-старите и уважавани институции в Европа, известен със своите изключителни академични стандарти, значителен изследователски принос и отдаденост към социалната отговорност. Семинарите са планирани да се проведат през ноември тази година, в рамките на зимния семестър на Университета в Барселона. Тези семинари ще бъдат отворени за студенти от Факултета по филологии и визуални комуникации, Факултета по изящни изкуства и Факултета по информация и аудиовизуални медии.

Д-р Хавиер Ордуня, координатор за китайските университети в заместник-ректората по международна политика и професор във Факултета по филология и комуникация в Университета на Барселона, изрази очакванията на университета: „Развълнувани сме да бъдем домакини на семинарите „Всеки кадър е история“ в Университет на Барселона. Това сътрудничество с Xiaomi и фотожурналиста Джузепе Нучи предоставя невероятна възможност на нашите студенти да усъвършенстват уменията си за разказване на истории чрез фотография. Уверени сме, че ангажирането с опитен професионалист като Джузепе и придобиването на допълнителен опит в реална среда и различни практически преживявания ще предостави на нашите студенти полезни контрастни елементи в рамките на тяхното университетско образование."

Чрез съвместни усилия проектът Xiaomi Education – „Всеки кадър е история“ черпи от знанията и опита на фотожурналиста Джузепе Нучи, за да даде възможност и да вдъхнови следващото поколение разказвачи на истории.


Споделете в:

Коментари

Топ новини

Стефан Марков е носител на наградата на Сдружението на предприемачите Предприемач на годината
10.12.2023 17:40 66
Стефан Марков е носител на наградата на Сдружението на предприемачите Предприемач на годината

На тържествена церемония Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Па...

Стойко Стефанов: Задълженията на Белово се доближават до бюджета на общината
10.12.2023 16:23 244
Стойко Стефанов: Задълженията на Белово се доближават до бюджета на общината

Задълженията на Белово доближават до размера на бюджета на община. Това съобщи в ...

Ето кои стоки поевтиняват
10.12.2023 15:29 213
Ето кои стоки поевтиняват

Продължава поскъпването на храните на едро и индексът на ДКСБТ се качи почти до н...

ТМ+

Хороскоп за 10 декември
10.12.2023 11:18 269 Общество
Хороскоп за 10 декември

Овен - Не ограничавайте инициативата си. Ако ви е необходимо да привлечете...

Хороскоп за 9 декември
09.12.2023 11:53 342 Общество
Хороскоп за 9 декември

Овен - Върнете се още веднъж към всичко изоставено и изостанало. Изяснете си пр...

Отличиха заслужилите художници за 2023 г.
08.12.2023 18:21 1767 Култура
Отличиха заслужилите художници за 2023 г.

70 творби на 28 автори са включени в годишната изложба на пазарджишките художници...

Motorola представи специално издание на устройствата razr 40 ultra и edge 40 NEO - единствените смартфони на пазара в цвета на 2024, обявен от Pantone.
08.12.2023 16:40 217 Техно